Skip to main content
közigazgatás: magyar

Állami konszolidáció mentheti meg Pest megyét

Szerző: 2011. szeptember 26.No Comments

„Pest megye csődjét is az önkormányzati rendszer átalakítása akadályozhatja meg; a megyei önkormányzat elnöke szerint heteken belül megszülethetnek a megyei önkormányzatok és a kormány közötti megállapodások – írja hétfői számában a Népszabadság.

Pest megye totális csődjét is az önkormányzati rendszer átalakítása akadályozhatja meg, amely szerint az önkormányzati intézményeket az állam tartja fenn 2012 januárjától – írja a Népszabadság hétfői száma.

Pest megye idei 8,1 milliárd forintos költségvetési hiánya önmagában nem vezetne a megye fizetésképtelenségéhez, de a felhalmozott 16 milliárdos adósság mostanra kezelhetetlenné vált – írja a napilap.

Szűcs Lajostól, a Pest Megyei Önkormányzat fideszes elnökétől, aki a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke is, a Népszabadság megtudta: az önkormányzati törvénytervezet szerint a jövő év januárjától a megyei intézmények állami fenntartásba kerülnek, ezért a hitelezők megenyhültek. Szűcs szerint heteken belül megszülethetnek a megyei önkormányzatok és a kormány közötti megállapodások.

Ha a kormány valóban szanálja a megyéket, akkor – becslések szerint – nagyjából 120-120 milliárd forint összegű adósságállományt vesz át.”

Forrás:
Állami konszolidáció mentheti meg Pest megyét, HVG.hu/MTI, 2011. szeptember 26.