Skip to main content
informatikajog

XVI. Országos Tulajdonvédelmi Konferencia

Szerző: 2011. szeptember 26.No Comments

„A Pro-Sec Kft. rendezésében 16. alkalommal kerül sor az Országos Tulajdonvédelmi Konferenciára, melynek témái a személyes adatok védelme és a közérdekű adatok megismeréséhez való jogszabályi háttér és gyakorlat bemutatása, valamint a biztonságtechnika, informatikai, élőerő és a kapcsolódó nemzetközi és magyar szabályozási kérdések felvetése, és a szakemberek eszmecseréje.

A magánbiztonsági szektor minden területén intenzív személyesadat-kezelés folyik, a beléptetési naplóadatoktól a kamerák rögzített képéig. Mivel a megrendelő gyakran nincs tisztában a jogszabályok által biztosított mozgástérrel, túlzott igényekkel áll elő a munkatársai biztonsági háttérellenőrzését, a telephelyen folyó beléptetést illetően.

Jelenleg Magyarországon a személyes adatok védelmét és a közérdekű adatok megismeréséhez való jogot az adatvédelmi biztos és a bíróságok biztosítják. Az adatvédelmi biztos eljárhat hivatalból vagy kivizsgálhat bármilyen nála tett panaszt, amely akár a személyes adatok védelméhez és a közérdekű adatok megismeréséhez való jogokkal kapcsolatos. Vizsgálata végén állásfoglalást vagy ajánlást fogalmaz meg, melyeknek jogi kötőereje korlátozott, ám a nyilvánosság eszközeivel élve mégis hatékonyak lehetnek ezek az eszközök. Januártól a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság veszi át e feladatokat, amely akár tízmillió forintos bírságot is kiszabhat a jogi követelményeknek nem megfelelő adatkezelőkre, például magánbiztonsági vállalkozókra.

A fent jelzett probléma várható kihatásaira, bemutatására kívánunk szakmai fórumot létrehozni, amely lehetőséget biztosít a biztonságtechnika, informatikai, élőerő valamint a kapcsolódó nemzetközi és magyar szabályozási kérdések felvetésére, és a szakemberek eszmecseréjére.

A konferencia témái:
– Az adatvédelmi biztos intézményének megszüntetéséből és az új Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság létrehozását követő várható adatvédelmi feladatokra való figyelemfelhívás a fent megcélzott intézményekben,

A konferencia időpontja: 2011. október 5-6-7.

2011. október 5.
ADATVÉDELEM A MAGÁNBIZTONSÁGBAN

Levezető elnök: Peterdiné Árva Ilona

Megnyitó előadás:
10.30. – 11.10. Dr. Szőke Gergely László kutató, adatvédelmi felelős, Pécsi Tudományegyetem: Adatvédelem és megfigyelés

11.10. – 11.50. Dr. Kulcsár Zoltán adatvédelmi szakértő Privacy Policy Online Services: Adatvédelem vs. vagyonvédelem? Januártól 10 millió forint bírság!

11.50. – 12.30. Szádeczky Tamás adjunktus, Óbudai Egyetem:
Technikai adatvédelem

14.00. – 14.30. Élő András ügyvezető D-Link Magyarország Kft.:
D-Link – Adatszéfek

14.30.– 15.00. Bata Miklós ügyvezető igazgató Aspectis Kft.:
Megfigyelés és személyes adataink védelme

15.00 – 15.30. Kandolka Károly ügyvezető Erandó Kft.: térfigyelő

2011. október 6.
VAGYONVÉDELEM HOGYAN TOVÁBB?

Levezető elnök: Peterdiné Árva Ilona

10.40.- 11.10. Dr. Polefkó Patrik adatvédelmi szakértő, Adatvédelmi Biztos Irodája: Kamerás megfigyelés a magánbiztonsági gyakorlatban

11.10. – 11.40. Dr. Szövényi György biztonságpolitikai tagozatvezető MRTT:
Adatkezelés a magánnyomozói munkában

11.40. – 12.10. Zala Mihály elnök Nemzeti Biztonsági Felügyelet
A Nemzeti Biztonsági Felügyelet feladatai és hatásköre a minősített adatok védelmében; a fizikai adatvédelem és az akkreditáció

12.10. – 12.40. Tóth Attila biztonságtechnikai elnök SZVMSZK:
Tervezői névjegyzék hogyan tovább?

14.00. – 14.30. Móré Attila szakértő TVT Zrt.: Magyar nyelven idén megjelenő biztonságtechnikai szabványok
14.30. – 15.00. Filkorn József műszaki igazgató Seawing Kft.: Biztonsági rendszerek adatbiztonsága
15.00. – 15.30. Hurtik Imre divízió vezető G4S Biztonságtechnikai Zrt. Microraab Divízió: Rádiófrekvenciás (RF) kártyákon tárolt adatok biztonsága. (Az előadás keretén belül konkrét esetek, megoldások is bemutatásra kerülnek.)”

Forrás:
XVI. Országos Tulajdonvédelmi Konferencia, SecuryFocus, 2011. szeptember 16.