Skip to main content
közigazgatási informatika

Az elektronikus közigazgatás új irányvonalai

Szerző: 2011. szeptember 27.No Comments

„Többek között ez elektronikus ügyintézés bevezetéséről és működéséről is szó lesz az IIR októberi e-közigazgatás témájú konferenciáján.
Idén október 18-19-én rendezi meg az IIR Magyarország az elektronikus közigazgatással foglalkozó konferenciáját. A rendezvény aktualitását a kormányváltással bekövetkezett új stratégiai irányvonalak adják.

Minden, ami e-vel kezdődik ■ A program sarkalatos kérdéskörei között említhető a közigazgatás átszervezése, a feladatok újraosztása, és ennek mentén az új államigazgatási infrastruktúrához kapcsolódó elektronikus ügyintézés, az elektronikus közigazgatás újraszabályozása. A rendezvény alkalmával lehetőség nyílik az elektronikus ügyintézés bevezetése és működése során felmerülő problémák, lehetőségek, megoldások és tapasztalatok megvitatására.

A konferencián szó lesz továbbá a készülő e-közigazgatási keretstratégiáról, a Nemzeti Egységes Kártyarendszerről, az elektronikus fizetés használatának tapasztalatairól, az e-aláírás használatának elterjesztésére irányuló törekvésekről, elektronikus iratkezelés tapasztalatairól, ügykezelésről, valamint az egységes elektronikus közműnyilvántartás létrehozásáról (Digitális Megújulás Cselekvési Terv).

Ezen felül bemutatnak több nyílt forráskódú szoftvert és megoldást, illetve best practice keretében részletesen tájékozódhatnak a résztvevők az e-közigazgatásban hasznosítható, korszerű technológiákról, mint például a mobil adatgyűjtés, cloud computing és a térinformatika.

Előzetes az előadókból ■ Az előadók közül a teljesség igénye nélkül említhető Csapody Dániel, az NFÜ főosztályvezetője, aki az E-ügyintézés fejlesztését támogató uniós EKOP és ÁROP operatív programokról tájékoztat előadásában, Vetési Iván a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala elnökeként a Nemzeti Egységes Kártyarendszer-t (NEK) ismerteti a résztvevőkkel, Rab Árpád Szörény, az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ kutatási igazgatója a mobil eszközök szerepéről a közigazgatásban és a mobil adatgyűjtésről beszél, míg Kópiás Bence főosztályvezető a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség képviseletében az egyablakos ügyintézési pontok kialakításának tapasztalatairól számol be.

A részletes programról és a regisztráció feltételeiről a szervezők honlapján lehet tájékozódni.”

Forrás:
Az elektronikus közigazgatás új irányvonalai, Bitport.hu, 2011. szeptember 26.