Skip to main content
egészségügyközigazgatás: magyar

Elsőként Somogy adja át kórházát az államnak

Szerző: 2011. október 2.No Comments

„Somogy megye közgyűlése szerdai ülésén kinyilvánította azt a szándékát, hogy átadja az államnak a Kaposi Mór Oktató Kórházat – tájékoztatta Veres Zoltán, a megyei önkormányzat sajtószóvivője az MTI-t. Ezzel Somogy megye az első, amely az átadás mellett döntött.

Az elfogadott határozat indoklása szerint a közgyűlés ezt a kórház jövőbeni biztos működtetése, az ellátás színvonalának emelése és a hatékonyabb, költségtakarékosabb intézményfenntartás érdekében teszi, miután megszülettek az átadással kapcsolatos jogszabályi rendelkezések. Kitérnek arra, hogy a Kaposi Mór Oktató Kórház tömbfejlesztése első ütemének építési munkái a tervezettnél gyorsabban haladnak, ez nélkülözhetetlenné teszi, hogy a pályázati önerőt előbb biztosítsa a megye. A megyei önkormányzat jelenlegi gazdasági, pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé a beruházás második ütemének előkészítését – teszik hozzá.

Határozatával a közgyűlés felhatalmazta Gelencsér Attilát (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnökét, hogy megkezdje a tárgyalásokat az ügyben.”

Forrás:
Elsőként Somogy adja át kórházát az államnak, HVG.hu/MTI, 2011. szeptember 28.