Skip to main content
közigazgatás: magyar

Nyolcszázmilliós hitelt venne fel Nagykanizsa

Szerző: 2011. október 2.No Comments

„Közbeszerzési eljárással 800 millió forint működési hitelt venne fel vagy kötvényt bocsátana ki Nagykanizsa önkormányzata. Az indoklás szerint elkerülhetetlen a külső forrás bevonása.

A város közgyűlésének csütörtöki ülésén született döntés értelmében az önkormányzat a 2011-es költségvetésben szereplő, 747,6 millió forintra csökkentett működési hiányának fedezésére közbeszerzési eljárást hirdet. A maximum 800 millió forint keretösszegű, négyéves futamidejű hitelre vonatkozó eljárással párhuzamosan ugyanerre az összegre és futamidőre működési kötvény kibocsátására is ajánlatokat kérnek.

A témáról szóló előterjesztés szerint elkerülhetetlenné vált a működési hiány külső forrásból történő finanszírozása, így azt hitelből vagy kötvénykibocsátásból fedeznék. A legutóbb módosított, még 914,4 millió forintot meghaladó működési hiányt 747,6 millióra sikerült lefaragni, de Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) polgármester a közgyűlési vitában azt is jelezte: év végére várhatóan ez az összeg tovább is csökkenthető.”

Forrás:
Nyolcszázmilliós hitelt venne fel Nagykanizsa, HVG.hu/MTI, 2011. szeptember 28.