“Vérfrissítésre van szükség a közigazgatásban”

„A Regeneráció – Karrier Expó célja az, hogy a végzős hallgatókkal megismertesse az államigazgatás világát és a közszolgálatban való részvétel fontosságát – mondta Kovács Zoltán a köztévé Ma reggel című műsorában szerdán.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkára ezzel összefüggésben aláhúzta: vérfrissítésre van szükség a magyar közigazgatásban.

Az államigazgatás megújítása egy összetett folyamat, hiszen nemcsak szemléletbeli, hanem szerkezeti változás megy végbe – reagált az államtitkár arra a felvetésre, hogy el tudnak-e helyezkedni a friss diplomások a közigazgatási rendszerben. Továbbá emlékeztetett ezzel összefüggésben arra is, hogy tavaly május óta folyik a közigazgatás átalakítása. Hozzáfűzte: 2013-ra az új járási szintű közigazgatás is létrejön, tehát az állam addigra nyeri el azt az új formáját, melyet a kormány programjában meghirdetett.

A személyi környezet és a szemlélet megváltoztatás az egyik legfontosabb feladatunk, és a karrierexpó pontosan ezt a célt szolgálja – fogalmazott Kovács.

Arra a kérdésre, hogy hol számítanak leginkább a fiatalokra az államtitkár válaszában kifejtette: nem lehet egyetlen területet kiemelni, általában mindenhol szükség van a megújulásra, illetve a kiépülő új szinteken meg még inkább. A második karrier expónak az a célja, hogy megmutassa, hogy a kormányhivatalokban megyei szinten milyen lehetőségek van azok számára, akik nem a központi közigazgatásban szeretnének elhelyezkedni – tette hozzá.

Megmutatjuk továbbá azokat a lehetőségeket, amelyek közigazgatási ösztöndíj formájában 150 ember számára állnak rendelkezésre – emelte ki a politikus.”

Forrás:
“Vérfrissítésre van szükség a közigazgatásban” + videó, fidesz.hu, 2011. október 5.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.