Skip to main content
közigazgatás: magyar

Kormányablakok a vasúti pályaudvarokon?

Szerző: 2011. október 9.No Comments

„A vasúti pályaudvarok rendbetételét tervezi a kormány, az épületekben pedig kormányablakokat nyitna – hangzott el a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által szervezett pénteki sajtóbeszélgetésen.

A rendezvényen kifejtették: a vasúti közlekedés fejlesztésével is foglalkozó Baross Gábor-terv tartalmazza majd a MÁV-pályaudvarok rendbetételének koncepcióját. A terv az, hogy a pályaudvarok közlekedési és kereskedelmi központokká váljanak, ahol – akár a megyei jogú városok esetében – kormányablakok is működhetnének; utóbbira európai uniós források is igényelhetők. A tájékoztatás szerint heteken belül megkezdődnek a tárgyalások a pályaudvarok területén található utasellátók működtetőivel.

A sajtóbeszélgetésen több más kormányzati beruházási tervről is beszámoltak. Eszerint még ebben a ciklusban megtörténhet a budai Várbazár felújítása, a Budapesten működő állami, kormányzati feladatot ellátó levél- és irattárakat pedig egy közös helyre telepítenék, a MÁV északi járműjavítójának épületébe.”

Forrás:
Kormányablakok a vasúti pályaudvarokon?, Magyar Nemzet/MTI, 2011. október 7.