Skip to main content
távközlés

Kitolták a frekvenciaaukció jelentkezési határidejét

Szerző: 2011. október 10.No Comments

„A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a 900 MHz-es frekvencia-árverés iránt érdeklődő szolgáltatók kérésére a jelentkezési határidőt 2011. október 20-ról december 8-ra módosította – jelentette be ma a szakhatóság.

Az NMHH augusztus 4-én hirdette meg a kétfordulós nemzetközi árverést a 900 MHz-es frekvenciasávban nyújtható GSM-, IMT/UMTS, WiMAX- vagy LTE-rendszerű rádió-távközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság megszerzésére. A kiírási dokumentációt megvásárló érdeklődők részére szeptember 27-én tartottak szakmai konzultációt, az ott elhangzott kérdésekre – az árverési dokumentációban foglaltak szerint – a hatóság folyamatosan, írásban ad választ.

Az eljárás folyamán több érdeklődő szolgáltató jelezte, hogy az árverésre való jelentkezéshez kapcsolódó tényleges döntés meghozatalához, illetve az azt megalapozó üzleti terv elkészítéséhez hosszabb felkészülési idő szükséges, mint amelyet a korábbi dokumentáció biztosított. A hatóság az érvek mérlegelését követően úgy döntött, hogy a vonatkozó jogszabályok által biztosított keretek figyelembevételével a határidőt meghosszabbítja.

Ennek értelmében a jelentkezési határidőt 2011. október 20-ról december 8-ra módosította. Az eljárás tervezett menetrendje is változott ezzel összhangban, amelyet az árverési dokumentáció részletesen tartalmaz. A módosított dokumentumok az NMHH honlapján letölthetőek a „900 MHz árverés” menüpontból – közölték.”

Forrás:
Kitolták a frekvenciaaukció jelentkezési határidejét, IT café, 2011. október 7.