Liberalizáció előtt a Magyar Posta

„A 2013-as piacnyitásig felkészül a Magyar Posta értékpapírok értékesítésére az ahhoz kapcsolódó számlavezetéssel, a telekommunikáció területén részt vesz az adatátvitelben, a vidéki kispostákat pedig üzemeltetésbe adja, mondta Geszti László vezérigazgató sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

A szabad piacra való áttéréshez szükséges az uniós irányelv átvétele, a piaci szereplés jogi környezetének megteremtése, de úgy, hogy a posta a nemzeti infrastruktúra része maradjon, és a 35 ezer fős létszám ne csökkenjen, tette hozzá a vezérigazgató.

A piaci versenyt hátráltató tényezők között említette a vezérigazgató a postára kötelező közbeszerzést, amely viszont nem vonatkozik a versenytársakra. Ehhez Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes annyit fűzött hozzá, hogy a versenytársak betekinthetnek a posta közbeszerzéseibe, kérdéseket tehetnek fel, és akár meg is hiúsíthatják a beszerzést.

Varga Dezső üzleti vezérigazgató-helyettes távlati célként jelölte meg az energia postai értékesítését, valamint a közüzemi mérők leolvasását. Ez is része annak a tervnek, hogy ne csökkenjen a postai dolgozók létszáma.

Bakati Gábor pénzforgalmi vezérigazgató helyettes szerint a posta nem akar bankká válni, de a családok és kisebb vállalkozások napi pénzforgalmát lebonyolítják, méghozzá a bankoknál megszokott minőségben.”

Forrás:
Liberalizáció előtt a Magyar Posta, Index.hu/MTI, 2011. október 11.

A bejegyzés kategóriája: gazdaság
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.