Skip to main content
közigazgatás: magyar

Még két év kemény munka áll előttünk – Navracsics Tibor

Szerző: 2011. október 17.No Comments

„A közigazgatás kultúrája az állampolgárokat szolgáló kultúra – hangsúlyozta megnyitó beszédében Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes a Millenárison.

Amikor egy évvel ezelőtt útjára indítottuk a ReGeneráció programsorozatot, jobbára csak tervekről tudtunk beszámolni. Ilyen volt a Kormányhivatalok létrehozása vagy a teljes körű tájékoztatást nyújtó Kormányablakok megnyitása – emlékeztetett a miniszter. Szerettük volna a közigazgatást úgy átalakítani – folytatta-, hogy a polgárok ne akadályként éljék meg ennek létét, hanem úgy érezzék, azokat az embereket szolgálja, akiknek a pénzéből működik – mutatott rá Navracsics Tibor.

A tervek egy része mára megvalósult, vagy megvalósulás alatt áll. Haladunk tovább a közigazgatás fejlesztésében – jelentette be a közigazgatási és igazságügyi miniszter. Még két év kemény munka áll előttünk: kiemelt feladatunk a járási szint kialakítása, a Magyary Program megvalósítása, illetve még több kormányablak megnyitása – mondta.

A ReGeneráció programsorozat sikeréről szólva a miniszter kiemelte, hogy az mára csatlakozási pontot jelent a fiataloknak a közigazgatás felé. Célunk, hogy olyan kapcsolatot építsünk ki az egyetemistákkal, amely által már korán elköteleződnek a közigazgatás iránt – tájékoztatott. Hozzáfűzte: fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok már idejekorán átvehessék azokat az értékeket és azt a kultúrát, ami a közigazgatást jellemzi. Ez pedig nem más, mint az állampolgárokat szolgáló kultúra – emelte ki.

Navracsics Tibor úgy fogalmazott: a ReGeneráció nem egyszeri csoda volt, idén már másodjára rendezzük meg a Kormányzati Karrier Expót. A tavalyi évhez hasonlóan most is igyekszünk bepillantást engedni munkánkba, illetve mi is megmutatjuk újításainkat. Ezek közül idén legjelentősebb a Kormányhivatalok jelenléte. A megyei – 2013-tól pedig járási – szintű hivatalok kiváló lehetőséget nyújtanak a jól képzett, közigazgatás iránt érdeklődő fiatalok számára ahhoz, hogy lakóhelyükön kezdhessék el karrierjüket – húzta alá.”

Forrás:
Megnyitotta kapuit a második Regeneráció – Kormányzati Karrier Expo, Kormany.hu, 2011. október 15.