Skip to main content
közigazgatás: magyar

Ügyfélszolgálatokat vont össze Nagykanizsán a Zala Megyei Kormányhivatal

Szerző: 2011. október 17.No Comments

„Négy, eddig egymástól távol lévő szervezet ügyfélszolgálatát költöztette egy helyre a Zala Megyei Kormányhivatal Nagykanizsán, az átcsoportosítás több millió forintos energiamegtakarítást is jelent.

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott a pénteki avatón elmondta: a megyei nyugdíjbiztosítási igazgatóság épületébe telepítették át a egészségbiztosítási pénztár, valamint az igazságügyi szolgálat munkatársait és ügyfélszolgálatát, de itt fogadja mozgáskorlátozott ügyfeleit a népegészségügyi szervezet is. Mindössze 300 ezer forint beruházás elég volt ahhoz, hogy az állampolgárok kényelmesebb ügyintézését lehetővé tegyék az összeköltöztetéssel.

A kormánymegbízott kifejtette: az eddig a szakigazgatási szervek által igénybe vett alapterületet is nagyjából a harmadával csökkentették, s várhatóan ugyanekkora mértékben mérséklődik az irodák energiaigénye is. Számításaik szerint évente mintegy 7,5 millió forint energiaköltséget takaríthatnak meg az átszervezés révén.

Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) polgármester mindehhez hozzáfűzte, hogy a Nagykanizsán és annak vonzáskörzetében élő 120-130 ezer lakos számára korszerűbb, könnyebben megközelíthető és sokkal inkább ügyfélbarát kiszolgálást tudnak megvalósítani a Sugár utcai épületben.”

Forrás:
Ügyfélszolgálatokat vont össze Nagykanizsán a Zala Megyei Kormányhivatal, Galamus/MTI, 2011. október 14.