Skip to main content
közigazgatás: magyar

Ülést tartott a Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium

Szerző: 2011. október 17.No Comments

„Ülést tartott szeptember 28-án, szerdán a Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium, dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója vezetésével, a Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságán, Velencén.

A új – a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program keretében megvalósuló – kormánytisztviselői életpálya-modellről dr. Hazafi Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium főosztályvezetője, a katasztrófavédelmi rendszer átalakításáról Molnár József alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese tartott előadást. Ezt követően „A közigazgatás megújításának aktuális helyzetéről, különös tekintettel a járási rendszer kialakítására” címmel tartott előadást dr. Virágh Rudolf, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

Befejezésül dr. Pálmai Ottó, a Fejér Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának igazgatója elemezte a parlagfű elleni védekezés Fejér megyei helyzetét.

A tájékoztatókat köszönettel tudomásul vette a testület.

A Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium, mint ismeretes – a törvény szerint -, a Fejér Megyei Kormányhivatal koordinációs feladatait elősegítő állandó fóruma. A Kollégium tagjai: a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetői, főosztályvezetői, szakigazgatási szerv vezetői, valamint a területi államigazgatási szervek, továbbá a rendészeti szervek megyei vezetői.”

Forrás:
Ülést tartott szeptember 28-án, szerdán a Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium, Fejér Megyei Kormányhivatal, 2011. szeptember