Skip to main content
gazdaságtávközlés

Új, mobilos fizetési lehetőség

Szerző: 2011. október 25.No Comments

„Mától letölthető az okostelefonokra egy alkalmazás, melynek segítségével több szolgáltatónál és internetes kereskedőnél is fizethetünk bankkártyával.

Ez az első fizetési alkalmazás Magyarországon, ami mobilszolgáltatótól vagy banktól függetlenül igénybe vehető. A bankkártya segítségével lehetővé teszi a fizetést. A szolgáltatás indulását a Telenor, az M-Telekom, az FHB Csoport és a Cellum jelentették be. Az igénybevételhez egy MasterCard betéti- vagy hitelkártyára van szükség, a szolgáltatást a Magyar Telekom és a Telenor ügyfelei vehetik igénybe.

A szolgáltatás segítségével a mobiltelefon-egyenleget is fel lehet tölteni, bizonyos szolgáltatók számláinak befizetése is lehetséges a rendszeren keresztül, emellett internetes fizetésre is alkalmas. Netes vásárlásra egyelőre azoknál a cégeknél van lehetőség, amelyek az FHB Bankkal állnak kapcsolatban.
Az alkalmazás letöltése és regisztrációja után a bankkártyát telefonon keresztül regisztrálni kell, ennek egyszeri díja 99 forint. Ezen az egyszeri regisztrációs díjon és a mobil adatforgalom költségein felül a szolgáltatásért mást nem kell fizetni. Ezután a vásárlónak már nem kell minden fizetéskor megadnia a kártya adatait. A szoftver segítségével jelenleg a Telenor és QR kóddal (Quick Response) ellátott T-Mobile és T-Home számlákat lehet kiegyenlíteni, vásárolni pedig a Bookline, a Bónusz Brigád, a Bortársaság és a G-Roby kínálatából lehet.

Szetnics László, a MasterCard Europe mobilszolgáltatásokért felelős regionális vezetője elmondta: terveik között szerepel a személyek közötti pénzküldési funkció bevezetése. Pukler Gábor, a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója hozzátette: a szolgáltatás elterjedése érdekében a cég minden T-Home és T-Mobile számláját QR kóddal látja el, hogy azok így is befizethetőek legyenek. Foltányi Tamás, az FHB Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: egyelőre csak azon szolgáltatók termékei vásárolhatóak meg a kártyával, amelyek az FHB-val kötnek szerződést, később viszont más bankokat is bevonnak az együttműködésbe.”

Forrás:
Új, mobilos fizetési lehetőség, Világgazdaság, 2011. október 25.