Skip to main content
informatika

Minden termékét internetképessé teszi a Bosch

Szerző: 2011. október 30.No Comments

„A német konszern úgy döntött, hogy nem akar lemaradni a vetélytársai mögött és nem csak részt akar venni az internetes korszakban, hanem úttörő akar lenni. Prioritást kaphat a szoftverfejlesztés és az, hogy minden termék képes legyen csatlakozni a világhálóhoz.

A jövőben a Bosch minden egyes termékének internetképesnek kell lennie, független attól, hogy egy autóról, fűtőtestről vagy hűtőszekrényről van szó. A cég az új stratégia első lépéseként több tízmillió euróért felvásárolta a berlini Inubit szoftverfejlesztő céget, emellett további szoftvercégeket is figyelőlistára tettek. Így kívánnak olyan szoftverekhez jutni, amelyek intelligens autókban és hűtőszekrényekben használhatók, s hosszú távon az SAP, a Google és a más szolgáltatók konkurensévé teszik a vállalatot.

„A Bosch saját szoftver rendszerházat épít ki” – jelentette ki Heinz Derenbach, az új részleg vezetője. Derenbach közlése szerint egy új digitális világra készülnek fel, ahol a gépek nem csak az emberek buta szolgái, hanem képesek önálló munkavégzésre is. Az új megoldások számos termékbe kerülhetnek be, legyen szó akár autókról vagy más műszaki eszközökről. Véleményük szerint az új trend alapjaiban és minden korábbi innovációnál nagyobb mértékben változtatja majd meg az ipart.

A BITKOM szakmai szervezet becslései alapján az idén 19 milliárd euró értékben értékesítenek majd a kereskedők és a cégek beépített intelligenciával rendelkező termékeket, és ez a piac évente 11 százalékkal növekedhet. A hardverek és a szoftverek összeolvadnak…”

Forrás:
Minden termékét internetképessé teszi a Bosch, Berta Sándor, SG.hu, 2011. október 27.