Skip to main content
közigazgatás: magyar

Debreceni siker Varsóban

Szerző: 2011. november 13.No Comments

„Büszkék vagyunk arra, hogy a 2011. szeptember 29. és október 01. között Varsóban az EUPAN (European Public Administration Network) és a Lengyel Köztársaság által szervezett 6. Minőségügyi Konferencián a Magyarországot képviselő három szervezet egyike partnerünk, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata volt.

A rendkívül színvonalas nemzetközi konferencián Európa 25 országából több mint 300 meghívott vett részt. A rendezvény idén a „Tegyük a helyes dolgokat helyesen” mottó köré szerveződött. Központi kérdésként a közigazgatás hatékonyabbá, ügyfél-központúvá tétele, valamint az eredmény-orientált szemléletmód megvalósítása szerepelt.
A plenáris ülések alkalmával a közigazgatási minőségügy területén neves szakemberek tartottak előadást, mint Prof. Dr Geert Bouckaert, a Löveni Katolikus Egyetem Közigazgatási Intézetének Igazgatója, Patrick Staes, az Európai CAF Kutatási Központ vezetője, Fernandó Garcia Ferreiro az Európai Bizottság Humán Erőforrásért és Biztonságért felelős szervezetének tanácsadója.

A szekcióüléseken a meghívott európai városok képviselői prezentálták közigazgatási szervezetük gyakorlatát. A Debrecen városát képviselő delegáció a helyi Civil Stratégiáról tartott előadást, melyet igen nagy érdeklődés övezett a szekcióban. A város sikerét és eredményességét jól tükrözi, hogy Mr. Staes a konferenciát záró értékelő ülés alkalmával a civil szervezetekkel és lakossággal való együttműködés szervezettségét példaértékűnek nevezte.

A Civil Stratégia kidolgozása a Polgármesteri Hivatal ÁROP projektjének keretében valósult meg a Controll Holding Tanácsadó Zrt. szakértőinek aktív részvételével.”

Forrás:
Debreceni siker Varsóban, Controll Holding, 2011. november 9.