Skip to main content
közigazgatás: magyar

A közigazgatás átalakítása a kazincbarcikai polgármesteri hivatalt is elérte

Szerző: 2011. november 17.No Comments

„A közigazgatás küszöbön álló átalakítása, illetve az előrejelzések szerinti 10 %-os önkormányzati finanszírozási hiány miatt új struktúra szerint működik majd december elsejétől a Polgármesteri Hivatal.

Új struktúrát alakítanak ki a kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban – erről döntöttek a képviselők legutóbbi munkaterv szerinti ülésükön.
A határozatnak megfelelően a jelenlegi nyolc helyett négyre csökkentik a hivatali egységek számát és ezzel egy időben tizenkét engedélyezett álláshely is megszűnik. Az átalakítással 2012 végére 40 milliós megtakarítást érhet el az önkormányzat.

A téma kapcsán Sztupák Péter alpolgármester a következőket mondta a testületi ülésen: a struktúraváltást a közigazgatás küszöbön álló átalakítása teszi szükségessé és egyben elkerülhetetlenné; illetve az, hogy az önkormányzatoknál 10%-os finanszírozási hiányt prognosztizálnak.

Sztupák Péter emlékeztette arra is a képviselőket, hogy a magyar közigazgatás átszervezéséről, a járási rendszer visszaállításáról Demeter Ervin, a megyei kormányhivatal vezetője, kormánypárti országgyűlési képviselő október 12-én tartott előadást Kazincbarcikán. A Polgármesteri Hivatal mostani átalakítása az ott elhangzottakat tükrözi vissza, vagyis külön szervezeti egységbe kerülnek azok a feladatok, amelyek elkerülnek az önkormányzattól (információnk szerint ez a hatósági osztályt és a gyámhivatalt érintheti).

Az alpolgármester hozzátette: elképzelhető, hogy az elbocsátás kevesebb, mint tizenkét főt érint majd, véglegesen azonban erről csak később tud részletekkel szolgálni.”

Forrás:
A közigazgatás átalakítása a kazincbarcikai polgármesteri hivatalt is elérte, Göndör Judit, O Pont ONLINE, 2011. november 14.