Újabb tízmilliárdért vesz szoftvereket az állam

„Tárgyalásos, kétfordulós közbeszerzésen kíván 10,5 milliárd forintért szoftver licenceket beszerezni a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság – a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A 10,5 milliárd forint egy olyan keretösszeg, amelyből a központosított közbeszerzésre kötelezett állami szervezetek, valamint az önként csatlakozó intézmények által korábban beszerzett szoftverlicencek bővítésére, kiegészítésére, meghosszabbítására, verzió-követésére, cseréjére, valamint új szoftverlicencek beszerzésére és a kapcsolódó szolgáltatások teljesítésére nyílik lehetőség.

Az idén nyáron már lefolytatott egy hasonló nagyságú szoftverbeszerzési tendert a főigazgatóság: júliusban nettó tízmilliárd forint értékben kötött keretmegállapodásokat az Oracle- vagy azzal egyenértékű adatbázis-kezelő szoftverek, fejlesztőeszközeik, valamint kapcsolódó szolgáltatások beszerzésére kiírt központosított közbeszerzés győzteseivel.
A most beszerzendő szoftverek listáját a nettó 100 ezer forintért megvásárolható dokumentáció tartalmazza. Ajánlatot az tehet, akinek az előző három év mindegyikében elérte a szortver licencek értékesítéséből származó árbevétele a 200 millió, illetve a 20 millió forintot a kiírás két részére.
A múlt évből az első résznél legalább egy 30 milliós, míg a másodiknál egy 3 milliós referenciát kell felmutatni…”

Forrás:
Újabb tízmilliárdért vesz szoftvereket az állam, Napi Gazdaság, 2011. november 26.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatási informatika
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.