Skip to main content
gazdaságinformatika

Otthon Nyomtatott Jegy

Szerző: 2011. november 28.No Comments

„A MÁV-START 2011 novemberében kibővítette az internetes menetjegy-vásárlási szolgáltatását az otthoni jegynyomtatás lehetőségével. Az új funkció az online jegyvásárláshoz használt e-Ticket rendszerben a vásárlási folyamat részeként lesz elérhető, így a szolgáltatásra már regisztrált utasaink automatikusan választhatják menetjegyük otthoni kinyomtatását is.

Az otthoni jegynyomtatás mindössze néhány egyszerű lépést követően megtörténhet:

  • Válassza ki úti célját és az Önt megillető kedvezményt online vasúti menetrendünkben
  • Jelölje be, hogy otthoni jegynyomtatást szeretne
  • Adja meg a számlázási címet (a vásárlásról elektronikus számlát kap)
  • Adja meg nevét és születési dátumát
  • Ellenőrizze le, hogy a megfelelő vonatra szól-e a jegye,
  • Majd a fizetés után, a kapott pdf-dokumentumból nyomtassa ki a menetjegyét!

A jegy pdf formátumban áll elő, A4-es méretben, és egy kétdimenziós pontkód tartalmazza az utazáshoz és jegykezeléshez szükséges információkat. Fontos tudni, hogy az otthon nyomtatott jegyek névre és vonatra szólnak, és a személyazonosságot a fedélzeten jegykezeléskor igazolni kell. A kinyomtatott jegyen szerepelnek a kiválasztott vonatok is, indulási és érkezési idővel. Vásárlásáról minden esetben elektronikus számlát kap a regisztrált számlacímére.

Fontos tudnivaló, hogy a jegy csak belföldi viszonylatra, és csak a kiválasztott vonatra érvényes, tehát bérlet jellegű vagy menettérti jegyek, illetve nemzetközi menetjegyek nem vásárolhatók otthoni nyomtatással, azonban élőállat- és kerékpárjegy igen.”

Forrás:
Otthon Nyomtatott Jegy, MÁV-Start, 2011. november