Skip to main content
közigazgatás: magyar

Csaknem négyszeres túljelentkezés a közigazgatási ösztöndíjra

Szerző: 2011. december 1.No Comments

„Csaknem négyszeres volt a túljelentkezés a kormány által ősszel meghirdetett Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Programra. A határidőig a 150 helyre csaknem hatszázan jelentkeztek.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közleménye szerint a Nemzeti Közigazgatási Intézet szakmai bizottsága kétrészes interjúk alapján választja majd ki azokat, akik részt vehetnek a programban.

A KIM az októberi Regeneráció – Kormányzati karrierexpón hirdette meg másodszor a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Programot, amelynek révén a felvétel nyerő 150 fiatal tíz hónapos szakmai gyakorlatot szerezhet, előbb nyolc hónapot Magyarországon, aztán két hónapot egy másik uniós tagállamban.

A magyarországi gyakorlat jövő év március elsejével indul, ennek teljesítése után más uniós országok minisztériumaiban vagy egyéb központi közigazgatási intézményeinél folytathatják tanulmányaikat a résztvevők.

Mint emlékeztettek, a KIM már tavaly is több rendezvénnyel nyitott a fiatalok felé. Az első alkalommal tavaly, majd idén ősszel megrendezett Kormányzati karrierexpóra több ezer fiatal látogatott ki. A tavaszi közigazgatási nyílt napon több mint hatszázan vettek részt, nyáron Regeneráció tábort szerveztek a közigazgatás iránt érdeklődő fiataloknak, januárban pedig indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is – írta a KIM.”

Forrás:
Csaknem négyszeres túljelentkezés a közigazgatási ösztöndíjra, Híradó.hu, 2011. december 1.