Olcsóbb kormányzati informatika?

„Az állam külső szereplő helyett inkább az MVM-nek fizetne.
Ha a Parlament elfogadja Koszorús Lászlónak, a Fidesz Infokommunikációs Munkacsoport vezetőjének törvénymódosító javaslatát, akkor 2012 január elsejétől olcsóbb lesz az elektronikus kormányzati gerinchálózat működtetése.

Mivel korábban mintegy tízmilliárd forintjába került az államnak az, hogy külső piaci szereplő bevonásával biztosította az elektronikus kormányzati gerinchálózat működését, jövő év elejétől állami cégbe szerveződik a kormányzati hivatalok és háttérintézmények infokommunikációs ellátása.

Ma kezdődik a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény módosítás részletes vitája, amely elősegíti a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat végleges kialakítását.

A javaslat elfogadása esetén tehát január 1-től a Magyar Villamos Művek biztosítja majd a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat működését, az internetellátást és a hivatalok közti adat- és telekommunikációt. Az ezt szolgáló infrastruktúra, az optikai hálózat valamint a végberendezések is az MVM tulajdonában vannak, illetve az MVM bővíti azokat a szükséges mértékben.”

Forrás:
Olcsóbb kormányzati informatika?, Tóth Lívia, Computerworld, 2011. december 8.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatási informatika, távközlés
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.