Skip to main content
szakirodalom

Átláthatóság és elszámoltathatóság a pártfinanszírozásban

Szerző: 2012. január 1.január 2nd, 2012No Comments

„Átláthatóság és elszámoltathatóság a pártfinanszírozásban

Konferencia-összefoglaló
Hogyan javítható a pártok gazdálkodása és a kampányfinanszírozás átláthatósága és elszámoltathatósága? – ezen a címen rendezte 2011. szeptember 9-én az Állami Számvevőszék az „Átláthatóság és elszámoltathatóság a sarkalatos törvényekben” elnevezésű konferenciasorozatának első programját.

Az Állami Számvevőszék – a sarkalatos törvények előkészítése kapcsán rendezett – konferenciasorozatának célja, hogy a törvények előkészítésében résztvevőkkel megismertesse az adott törvény témakörében szerzett ellenőrzési tapasztalatait. Ugyanakkor lehetővé kívánta tenni, hogy tudományos kutatók és civil szervezetek is kifejthessék véleményüket a szabályozás fontos kérdéseiről, ideértve az ÁSZ által feltárt problémák megoldásának lehetőségeit is.

A konferencián előadást tartott Domokos László ÁSZ-elnök, Földes Ádám, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója, Fodor István, a Bölcsek Tanácsa volt tagja, Horváth Balázs felügyeleti vezetõ, az ÁSZ igazgatóhelyettese, Bienerth Gusztáv, a Nézõpont Intézet Kuratóriumi elnöke. A konferencián politikus és közgazdász szakembereken kívül szép számmal vettek részt az ÁSZ munkatársai és egyéb érdeklődők is.”

Forrás:
Átláthatóság és elszámoltathatóság a pártfinanszírozásban, Kelemen F. Balázs és Tököli László, Pénzügyi Szemle, 2011. december 21., 2011/4., 551-554. oldalak (pdf)