Tállai: csaknem 25 milliárdot utalt a kincstár az önkormányzatoknak

„Csaknem 25 milliárd forint többlettámogatást utalt át a kormány döntése alapján a Magyar Államkincstár az önkormányzatoknak. A pénz szerdán vagy legkésőbb csütörtökön az érintett helyhatóságok számláján lesz – közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Tállai András szerdai sajtótájékoztatóján felidézte a kormány múlt heti döntését, amely alapján mintegy húszmilliárd forint többlettámogatást kapnak a helyhatóságok a büdzsé önkormányzati fejezetén belüli maradványokból. Több mint nyolcmilliárd forintot kap 17 önkormányzat fejlesztések támogatására, 403 helyhatóság részesül folyószámlahitel-visszafizetési hozzájárulásban összesen hétmilliárd forint értékben, ezen felül pedig négymilliárd forint támogatást biztosítanak 1.212 hátrányos helyzetű önkormányzatnak. Szociális alapú tűzifa-vásárlási támogatásra 858 milliót szavazott meg a kabinet.

Az államtitkár elmondta, döntés született arról is, hogy az önhibáján kívül hátrányos helyzetű önkormányzatoknak szóló keretből további 1.644 önkormányzatot támogatnak 4,6 milliárd forint összegben.

Tállai András közölte: 2011-ben összesen 54,3 milliárd forint egyedi támogatásban részesültek az önkormányzatok, amire “az elmúlt húsz évben nem volt példa”. Szerinte ez is azt bizonyítja, hogy a kormány nem hagyja cserben az önkormányzatokat.”

Forrás:
Tállai: csaknem 25 milliárdot utalt a kincstár az önkormányzatoknak, Belügyminisztérium/MTI, 2011. december 28.

A bejegyzés kategóriája: közigazgatás:magyar
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.