Skip to main content
közigazgatás: magyar

500 milliós megtakarítás: hatékonyak a Kormányhivatalok?

Szerző: 2012. január 8.No Comments

„Pénteken délelőtt tartotta értékelő sajtótájékoztatóját a megyei kormányhivatal Győrben a Megyeházán.

2011. január elsejétől hazánk minden megyéjében létrejöttek a Kormányhivatalok. Az új intézményhálózat létrehozásának célja, hogy elősegítse a hatékonyan működő, ügyfél centrikus szolgáltató állam megvalósulását.

Az átalakítás első lépéseként a közigazgatás és az államigazgatás intézményrendszerének szétválasztására volt szükség. Ennek keretében 16 területi feladatot ellátó szerv integrálódott a Kormányhivatal intézményébe. Ezek közül néhány: Építésügyi Hivatal, Földhivatal, Igazságügyi Szolgálat, Munkaügyi Központ, Szociális és Gyámhivatal, Munkavédelmi Felügyelőség, Közlekedési Felügyelőség.

Az integrációs folyamat jelenleg is zajlik. A gördülékeny együttműködést az ügyfelek számára már egy éve a Kormányablakok segítik. Ezekkel az intézményekkel az államigazgatás szolgáltató jellegét kívánják erősíteni.

A megítélés szerint megyénkben eredményesen zajlott le az átalakítás. „Jelentős költségmegtakarítást tudtunk elérni, az egyes szervezetek működőképesek maradtak és a szakmai munka színvonala is javult a korábbiakhoz képest” hangzott el a tájékoztatón.

Győr-Moson-Sopron megye több mint félmilliárd forintot takarított meg.”

Forrás:
500 milliós megtakarítás: hatékonyak a Kormányhivatalok?, Kisalföld.hu, 2012. január 8.