Skip to main content
közigazgatás: magyar

A hatékonyabb feladatellátás a kormányhivatal célja

Szerző: 2012. január 9.No Comments

„Erdős Norbert országgyűlési képviselő, megyei kormánymegbízott a korábban megyei önkormányzat által fenntartott intézmények átadásáról és átvételéről szólt pénteki háttérbeszélgetésén.

A megyei önkormányzati rendszer átalakult, nagy változások után van az ország — kezdte pénteki háttérbeszélgetését Erdős Norbert országgyűlési képviselő.

Elmondta, hogy a megyei Pándy Kálmán kórház nagytérségi irányítás alá került…

— Az volt a legfontosabb, hogy a megyei lakosság érdekeit tartsuk szem előtt a békéscsabai Jókai színház esetében — folytatta Erdős Norbert. Leszögezte, több épületet is ingyenesen használhat a teátrum, tehát a felszerelt és színvonalas technikai háttér biztosított. A megyei önkormányzat számára nem volt kötelező vagyont biztosítani, azonban megkapta Békéscsabán az Árpád sor 18. szám alatti épületet, ahova Erdős Norbert szerint a hónap végére át is költözhet, így méltó és korrekt helyet kapott a megyei képviselő-testület. A még ott székelő szervezeteknek keddig kell elhagyniuk az épületet.

A kormánymegbízott elmondta, hogy a közoktatási, szociális és közművelődési intézmények a megyei intézményfenntartó központ hatásköre alá kerültek, melynek élére Gara Ágnes került. Március 31-éig még őrzik a pénzügyi önállóságukat, utána azonban csak egyeztetéssel dönthetnek ilyen kérdésekben. A vezetői posztokra elképzelhető, hogy pályázatot fognak kiírni.

Erdős Norbert elmondta, konkrét célt nem tűztek ki, de ahogy a kormányhivatal szakigazgatási szerveinél több mint 1 milliárd forintot spóroltak tavaly úgy, hogy a színvonal nem esett vissza, itt is szeretnék hatékonyabban végezni a munkát.”

Forrás:
A hatékonyabb feladatellátás a kormányhivatal célja, beol.hu, 2012. január 6.