Skip to main content
közigazgatás: magyar

Egyeztetés a járásokról a Balaton mentén

Szerző: 2012. január 23.No Comments

„Járási székhely státuszt kér Balatonfűzfő a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól (KIM) – közölte Marton Béla, a település független polgármestere csütörtökön.

Ha a város mégsem lehet járási központ, Balatonfűzfő kezdeményezi, hogy a veszprémi járáshoz sorolják át a települést – mondta a polgármester, hozzátéve, amennyiben az első két javaslatot nem fogadja el a minisztérium, akkor Balatonfűzfő azt támogatja, hogy adják meg Balatonalmádinak a járási székhely státuszt.

A balatonfűzfői önkormányzat javasolja, hogy módosítsák azt a törvényi rendelkezést, miszerint közös önkormányzati hivatal csak egy járáson belül jöhet létre – mondta Marton Béla. Ez Balatonfűzfőnek azért fontos, mert Papkeszivel közös hivatalt tart fenn, Papkeszi pedig a KIM tervezete szerint a várpalotai járáshoz tartozna – magyarázta a polgármester.

Marton Béla arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy a csütörtöki kistérségi ülésen Balatonfűzfő és a kelet-balatoni térség további kilenc települése megszavazta, a KIM-től egy új járás kialakítását kérik Balatonalmádi központtal…”

Forrás:
Egyeztetés a járásokról: ultimátumot kapott a KIM, HVG.hu/MTI, 2012. január 19.