Skip to main content
energia

„Okos mérés” együttműködés az E.ON és a Telekom között

Szerző: 2012. február 12.No Comments

„ Az E.ON Hungária Zrt. és a Magyar Telekom…az év elején közös smart metering, azaz okos mérési mintaprojektet indítottak, melynek keretében egy olyan új műszaki rendszert helyeznek üzembe, mely mind funkciójában, mind volumenében úttörő kezdeményezés Magyarországon. Ennek a rendszernek a célja a közüzemi fogyasztás mérése és az elszámolás folyamat-optimalizálása.

A 2012 első felében, valós felhasználói környezetben megvalósuló program első fázisának célja elsősorban a technológiai megoldások tesztelése lesz. Ezt olyan újszerű, kiegészítő funkciók vizsgálata követi majd, amelyek a fogyasztók és az energiaszolgáltatók számára is hasznos tapasztalatokkal, információkkal szolgálhatnak.

Az E.ON Hungária Zrt. és a Magyar Telekom közös projektje értékes információkat nyújthat az okos mérés széleskörű bevezetéséhez, illetve segíti az okos mérés hazai szabályozási hátterének kialakítását.

Az okos mérésre kifejlesztett műszaki rendszert várhatóan márciusban, Szolnokon helyezik üzembe. A projekt további tervszerű fázisairól és a várható eredményekről az E.ON Hungária Zrt. és a Magyar Telekom folyamatos tájékoztatás fog nyújtani. A mintaprojekt a Magyar Energia Hivatal felügyeletével zajlik…”

Forrás:
„Okos mérés” együttműködés az E.ON és a Telekom között, E.ON, 2012. február 9.