Skip to main content
távközlés

Az MVM közgyűlése döntött a távközlési cég elindításáról

Szerző: 2012. február 19.No Comments

„A Magyar Villamos Művek pénteki közgyűlésén döntött arról, hogy 25 milliárd forinttal megemeli távközlési cége, az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. jegyzett tőkéjét.

A telekommunikációs eszközök apportjával 25 milliárd forintra emelte a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) a leányvállalata, az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. jegyzett tőkéjét, amiről a pénteken megtartott közgyűlés döntött – közölte az MVM az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.

Az MVM közleménye szerint az MVM NET az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot kiváltó Nemzeti Távközlési Gerinchálózat üzemeltetésére és fejlesztésére jött létre. A 25 milliárd forintos tőkeemelés részeként a jelenleg az MVM Zrt. tulajdonában álló telekommunikációs eszközvagyont apportálhatja. Az MVM NET már 2012-ben biztosítja a távközlési hálózatot a kormányzati hírközlési tevékenységek konszolidációs feladataihoz, valamint a további kormányzati hálózatok migrációjához és az elektronikus hírközlési gerinchálózat fejlesztéséhez. Az új társaság egyik alapfeladata a MAVIR számára a rendszerirányítói feladatok ellátásához szükséges távközlési infrastruktúra szolgáltatása…”

Forrás:
Az MVM közgyűlése döntött a távközlési cég elindításáról, HVG.hu/MTI, 2012. február 17.