Skip to main content
közigazgatási informatika

Összeomlott az iparkamara honlapja

Szerző: 2012. március 4.No Comments

„Több órára összeomlott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) honlapja a kötelező regisztráció utolsó napján – értesült a Napi Gazdaság.

A névtelenül nyilatkozó könyvelő elmondta, hogy az oldal ad hoc jelleggel hol üzemelt, hol nem. Az is előfordult, hogy a regisztráció ugyan sikerült, a visszaigazolás azonban már alkalmatlan volt bármilyen jellegű „bizonyítékra”, mivel olvashatatlan karakterekkel érkezett meg az üzenet.

Azok a vállalkozók, akik az „offline” regisztrációt választják, a tavaly novemberben elfogadott gazdasági kamarákról szóló törvény módosítása szerint március elsejéig, azaz ma éjfélig a honlapról kinyomtatható adatlap kitöltése és cégszerű aláírása után nyújthatták be kérelmüket postai úton, személyesen az I. kerületi ügyfélszolgálaton – amely többnyire 9 órától kora délutánig van nyitva -, faxon vagy szkennelés után e-mail mellékleteként.

Bár a regisztráció kötelező jellegű, és a benyújtott nyilvántartásba vételi kérelmek ára 5000 forint, a BKIK bankszámláján március 31-ig landoló tranzakció közleményébe a kérelmező adószáma mellett, a kamarai „hozzájárulás” szöveget kérik feltüntetni. Az már egy másik kérdést vet fel, hogy a postai úton, azaz a hagyományos sárga csekken miért nem fizethető be az összeg, és hogy az utalás és a személyes befizetés után miért csak egy nyugta vagy a bankszámlakivonat áll a vállalkozó rendelkezésére akkor, ha a tranzakciót utólag akarja bizonyítani.”

Forrás:
Összeomlott az iparkamara honlapja, SG.hu/Napi Online, 2012. február 29.