Skip to main content
közigazgatás: magyar

A KIM államtitkára a közigazgatás átszervezésének állásáról

Szerző: 2012. március 7.március 11th, 2012No Comments

„Mintegy 170 járás lesz vidéken 2013. január 1-jétől, Budapesten még nem dőlt el a kialakítandó körzetek száma – mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán Szekszárdon.

Szabó Erika a Tolna megyei polgármesterek és jegyzők fórumát megelőző sajtótájékoztatón hozzátette: még az sem dőlt el, milyen legyen a járási hivatalok vezetőinek státusza. „Bízom benne, hogy minél hamarabb megszületnek a döntések” – mondta az államtitkár, utalva arra, hogy a minisztérium egyeztetések miatt nem nyújtotta be a törvényjavaslatot az eredeti határidő lejártáig, február 10-ig.

Az MTI kérdésére azt mondta: szakmai álláspontja az, hogy a járási hivatalok vezetői hivatalnokok legyenek, hiszen a végrehajtó hatalom részei lesznek. „Várjuk a döntést, hogy így lesz-e vagy sem” – jegyezte meg Szabó Erika. Kitért arra, hogy a tervezett járásokkal kapcsolatban a tárcához érkezett 750 javaslat többségét elfogadták.

Tóth Ferenc megyei kormánymegbízott hozzátette: javaslata szerint Tolnában minden település oda kerül, ahová kérte. Tolna megyében korábban nyolc település jelezte, hogy nem szeretne az új, hatodikként tervezett tolnai járáshoz tartozni, amely így négy településsel, 18 ezres lélekszámmal jöhet létre.”

Forrás:
Eldőlt: 170 járás lesz vidéken, HVG.h/MTI, 2012. március 7.