Skip to main content
gazdaságinformatika

Megvan a kezdő cégeknek kiírt verseny győztese

Szerző: 2012. március 22.No Comments

„Egy gyűjtőoldal ötlete kapta a Barcamp Startup versenyének első díját. A program egy helyre gyűjti össze a felhasználó összes közösségi felületét, ezzel egyszerűsítve a használatukat.

A szervezők tájékoztatása szerint az idei startup versenyre minden korábbinál többen neveztek, a gazdasági válság ellenére 25 százalékos növekedés volt a nevezések számában. A döntőbe végül hét pályázat került be.

Weebee, Tikkin, Loki
Facebook, Twitter, blog – minden egy helyen, mindegyik egy helyről – ez a lényege a Barcamp idei Startupversenyét megnyerő Webee szolgáltatásnak. A nemzetközi porondra készülő gyűjtőoldal az összes közösségi csatornát aktívan használó emberek követését tenné egyszerűbbé, és a felhasználó számára is egyszerűsítené a saját felületekhez való hozzáférést.

A második helyen a Tikkin nevű alkalmazás végzett, amely az üzletek és a vásárlók kapcsolatát hivatott hatékonyabbá tenni az akciók, ajánlatok személyre szabott megjelenítésével.

A bronzérmet a „Loki” nevű iPhone alkalmazás kapta, amely a lokális kapcsolattartást segíti. Az alkalmazás térképén megjelennek a közelben megosztott tartalmak – amik kommentelhetők, lájkolhatók – majd adott idő belül eltűnnek, hogy mindig csak az aktuális tartalmak jelenjenek meg. A Loki nagy eséllyel lehet slágeralkalmazás koncerteken, fesztiválokon vagy éppen üzleti konferenciákon, vásárokon.

A startup verseny döntőjébe hét ötlet került be. Ezek mindegyike abból indul ki, hogy minden embernek van, vagy előbb-utóbb lesz okostelefonja. A pályázatok között szerepelt fogyasztó tamagocsi, nőknek szóló ruhatári tartalom felügyelő, friss péksütemény-rendelő is.

A neves üzletemberekből álló zsűri, Siklósi Zoltán (Invescom), Straub Elek (One Day Capital), Szigeti Károly (Central-Fund), Tánczos Péter (Euroventures) a döntőbe jutott versenyzők között több mint hat millió forint értékben osztott ki díjakat.”

Szerkesztői megjegyzés:
Tehát a verseny győztese egy olyan alkalmazás, amelyből már annyi van, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Ennél már csak a többi versenyző volt azt hiszem érdektelenebb. A forradalom úgy tűnik máshol forr…

Forrás:
Facebook, Twitter, blog – minden egy helyen, HVG.hu, 2012. március 22.