Skip to main content
gazdaságinformatika

Mobilra szerelhető kártyaolvasóval fizethetünk a jövőben?

Szerző: 2012. március 22.No Comments

„Bankkártya-olvasóvá alakíthatják mobiltelefonjukat a kereskedők. Márciusban, San Francisco-ban mutatta be új szolgáltatását, a PayPal Here-t, amely a kisvállalkozások számára is lehetővé teszi, hogy bármilyen fizetési módot kezelhessenek. Az új megoldás egy iPhone-ra és rövidesen Android operációs rendszert futtató készülékekre csatlakoztatható kisméretű kártyaolvasóból, valamint egy ingyenes mobilalkalmazásból áll, amelynek segítségével az okostelefon teljes értékű bankkártya terminállá alakítható.

Az eszköz segítségével a kisvállalkozások és szolgáltatók közvetlenül a telefonjukról fogadhatnak fizetéseket akár hitelkártyán vagy bankkártyán keresztül, illetve állíthatnak ki elektronikus számlát. A szolgáltatás először az Egyesült Államokban, Hong Kongban, Kanadában és Ausztráliában elérhető, de további országok csatlakozása is várható a közeljövőben.

A szolgáltatáson keresztül egyszerűen, gyorsan és biztonságosan megy végbe a tranzakció. A kereskedő a kártyaolvasó segítségével bankkártyákat és hitelkártyákat, a telefon kamerájával pedig akár csekkeket is elfogadhat, míg a számlázás is közvetlenül az alkalmazásból elintézhető.

A kereskedők ingyenesen igényelhetik a kártyaolvasót, valamint havidíjat és üzembehelyezési díjat sem kell fizetniük, a kifizetések után viszont 2,7% jutalék kerül levonásra. De minden kereskedő igényelhet PayPal bankkártyát, amelyre minden bevétele után 1% jóváírás jár, ami azt jelenti, hogy a kártya használói 1,7%-os jutalékterhelést kell hogy fizessenek.”

Forrás:
Mobilra szerelhető kártyaolvasóval fizethetünk a jövőben?, Pénzcentrum.hu, 2012.március 21.