Skip to main content
közigazgatás: magyar

Több mint háromezren mondták el véleményüket a Jó Állam Fórumon

Szerző: 2012. április 2.No Comments

„2012. március 31-én éjfélig tehették meg az állampolgárok javaslataikat és felvetéseiket a Jó Állam Fórumon, harminc, mindenkit foglalkoztató témában, mint például a család- és ifjúságpolitika, az egészségügy, az élelmiszerügy, a foglalkoztatás, a közigazgatás, a rendvédelem, a sport, a környezetvédelem, a helyi önkormányzatok, a klímapolitika, az építésügyek és a társadalmi felzárkózás.

A Kormány 2012. január 30-án indította el a Jó Állam Fórumot, ahol közel két hónapon keresztül várták az állampolgárok javaslatait és felvetéseit az állam működésével kapcsolatban. A fórum (www.joallam.kormany.hu) egy olyan konzultációnak tekinthető, melynek során a közigazgatás működését érintően, az állampolgárok javaslatait és felvetéseit várták. A közigazgatás újjászervezéséhez és szemléletváltásához is kapcsolódó kezdeményezés több hasonló nemzetközi példa –például: az angol “Spending Challenge” nevű kezdeményezés – alapján indult el.

A külföldi jó gyakorlatokat alapul véve tehát a cél az volt, hogy az állampolgárok – anonim módon, illetve e-mail címük megadásával – megoszthassák tapasztalataikat és véleményüket az állam működésének javítása érdekében. A honlap lehetőséget biztosított arra is, hogy természetesen moderált keretek között, a fórumozók egymás véleményére is reagáljanak. Az így beérkezett észrevételeket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatóinak és hallgatóinak segítségével dolgozzák fel és továbbítják az illetékes tárcákhoz.

A beérkezett felvetéseket figyelembe veszik a kormány közigazgatás-fejlesztési programjának, a Magyary Programnak a 2012-es kiadásában, továbbá az e-mail címüket megadó fórumozók az adott témakörre vonatkozó, értékelő összeállítást kapnak majd 2012. június közepéig.”

Forrás:
Több mint háromezren mondták el véleményüket a Jó Állam Fórumon, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2012. április 1.