Skip to main content
közigazgatás: magyar

A jövő közigazgatása épül Tatabányán

Szerző: 2012. május 11.No Comments

„Az előző kormányok által végrehajtott kudarcos beruházás válhat egy egész közösség életét szolgáló beruházássá – mutatott rá Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden, a tatabányai Omega Plázában, amely 2013-tól Integrált Közigazgatási Központként működhet.

Szimbolikus nap ez a közigazgatási reform életében – fogalmazott Navracsics Tibor. Tatabányán megvalósulni látszik az az eredeti cél, hogy a közigazgatás szétaprózódott intézményi struktúrája egy épületben egyesülhet, így az állampolgárok és a kormánytisztviselők számára is egy kényelmesebb, könnyebben megközelíthető egységet alakíthatnak ki – ismertette a miniszter.

A közigazgatási központ létrehozása egy ügyfélbarát beruházás, maga az épület és a tárgyi környezet is ízelítőt ad a 21. század közigazgatásából – mondta Navracsics Tibor. Ez a hely – folytatta – egy ügyfélközpontú, versenyképes, korszerű központ lesz, ahol mindent egyszerre intézhetnek az ügyfelek, illetve a legrövidebb időt kell ügyintézéssel tölteni és a legudvariasabb kiszolgálás várja az ügyintéző polgárokat – tette hozzá Navracsics Tibor.

A tárcavezető úgy fogalmazott: ez a hely a közigazgatási reform egyik sikerének a szimbóluma, jövőre itt már üzemelő közigazgatási központ lesz, amire úgy lehet tekinteni, mint a jövő közigazgatásának központjára, amely jó példa lehet más városok számára is – húzta alá Navracsics Tibor.

Jelenleg a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és a különböző hatóságok 770 dolgozója 32 különböző telephelyen végzi munkáját, ezért is nagy előrelépés, hogy 2013-tól egy helyen, az Omega Plázában lehet a kormányhivatal és a szakigazgatási szervek Integrált Közigazgatási Központja.”

Forrás:
A jövő közigazgatása épül Tatabányán, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2012. május 8.