Skip to main content
közigazgatás: magyar

„Szembe kell néznie azzal, hogy nincs több pénze az országnak”

Szerző: 2012. szeptember 4.No Comments

„Magyarországon ma mindenkinek szembe kell néznie azzal, hogy az állami költségvetésben nincs több pénz – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László hozzátette: A 2011-es zárszámadás egyik legkritikusabb pontja az uniós pénzek felhasználása körül található.

A kormányzat gazdaságpolitikája szerint az egyes alrendszereknek önmagukban egyensúlyban kell lenniük, ez pedig olyan fordulat, ami rendet tesz és világossá teszi, hogy nincs több pénz – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Állami Számvevőszék elnöke.

Domokos László kiemelte: mindenkinek szembe kell néznie azzal, hogy nincs több pénze az országnak. Sem hiteleket nem lehet felvenni, sem újabb adókat kivetni, sőt, még a korábbi kölcsönöket is vissza kell fizetni – tette hozzá.

A közpénzeket nem elkölteni, hanem befektetni kell, vagyis a felhasználásukhoz világos, mérhető, előre megszabott eredménykövetelményt kell támasztani, amellyel később az egyszemélyi felelősség is jobban beazonosítható – fejtette ki.

Domokos László szerint át kell térni az eredményszemléletű számvitelre, mert ez feltételezi a világos költséghely-elszámolást.

Az Állami Számvevőszék elnöke közölte: a 2011-es zárszámadás egyik legkritikusabb pontja az uniós pénzek felhasználása körül található. Félő, hogy Magyarország nem tudja maradéktalanul lehívni a rendelkezésére álló uniós támogatásokat – tette hozzá.”

Forrás:
„Szembe kell néznie azzal, hogy nincs több pénze az országnak”; Inforádió; 2012. szeptember 4.