Skip to main content
informatika

Elképesztő magyar siker a hackerolimpia selejtezőjén

Szerző: 2012. szeptember 17.No Comments

„Már a tavalyi megmérettetés is a hazai szakemberek tudásának elismerését hozta, ám idén megduplázódtak az esélyek.

Újabb siker bizonyítja, hogy Magyarországon valóban kiemelkedő tudású IT-biztonsági szakemberek dolgoznak. Arról az IT café is beszámolt, hogy a tavaly első ízben meghirdetett „hackerolimpián”, a CyberLympics idén tavasszal megrendezett döntőjében a kancellar.hu információbiztonsággal foglalkozó tanácsadó cég magyar etikus hackerekből álló csapata, a „Six Pistols” a harmadik helyen végzett.

„A shocking turn of events happened in the European challenge!” – írták a szeptember 11-én az idei verseny Twitter-fiókjában, és méltán, hiszen kiderült, hogy az európai kontinensselejtező mindkét továbbjutó helyét magyar csapat szerezte meg, így Európát az októberben Miamiban megrendezendő döntőn honfitársaink képviselik, név szerint: a PRAUDITORS és a gula.sh.

A CyberLympics versenyt az EC-Council 2011-ben azzal a céllal hívta életre, hogy világszerte növelje az információbiztonsági tudatosságot, és elősegítse az etikus hackerek elfogadottságát. Ugyanakkor nem titkolt szempont volt az is, hogy így új tehetségek felfedezésére és új módszerek kidolgozására is alkalom nyílhat.”

Forrás:
Elképesztő magyar siker a hackerolimpia selejtezőjén; Dajkó Pál; IT café; 2012. szeptember 14.