Skip to main content
hírközlés

Sokaknál nem lesz tévéadás? – Félreértések a digitális átállásról

Szerző: 2012. szeptember 26.No Comments

„A kábeltévés szolgáltatók szakmai szervezete Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) tapasztalatai szerint a digitális televíziós átállással kapcsolatban a lakosság még mindig nem kellően tájékozott, sok a tévhit, ezért a szövetség együttműködne a hatóságokkal az eredményesebb felvilágosítás érdekében.

A szervezet közleménye szerint a digitális átállás a jelenleg egyszerű antennával, előfizetés nélkül fogható analóg földfelszíni tévés műsorszórás lekapcsolását jelenti. Hangsúlyozzák, hogy ezután – a tévhittel ellentétben – nemcsak a digitális földfelszíni műsorszórás szintén antennás vételét lehet választani, hanem a jogszabály szerint a kábeltelevíziós szolgáltatásokhoz is igényelhetnek majd támogatást a rászorulók.

A szövetség arra is felhívja a figyelmet, hogy a digitális átállás nem jelenti a hagyományos analóg kábelhálózatok megszűnését. Az MKSZ információi szerint azonban egyes üzletkötők több településen is igyekeznek elhitetni a lakosokkal, hogy hamarosan mindenkinek kötelező lesz átállni digitális vételre, így a jelenlegi kábelszolgáltatója megszűnik.

Az MKSZ egyúttal felajánlotta együttműködését a hatóságoknak a minél eredményesebb, technológiasemleges lakossági felvilágosítás érdekében. Közleményük szerint néhány hónapon belül megkezdődhet az analóg földfelszíni műsorsugárzás lekapcsolásával összefüggő lakossági kommunikáció.”

Forrás:
Sokaknál nem lesz tévéadás? – Félreértések a digitális átállásról; HVG.hu; 2012. szeptember 24.