Skip to main content
közigazgatási informatika

Nyomoznak az egykori kormányszóvivői honlap ügyében

Szerző: 2013. január 6.No Comments

„Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával rendelt el nyomozást az ügyészség a második Gyurcsány-kormány idején 200 millió forintért létrehozott kormányszóvivői honlap ügyében – írja a pénteki Magyar Nemzet.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) decemberi feljelentése alapján indult büntetőeljárást a Budapest V. kerületi rendőrkapitányság folytatja le fokozott ügyészi felügyelet mellett, a nyomozás jelenlegi határideje február 21-e.

A Kehi feljelentése szerint körülbelül negyvenmilliós kárt okozott az államnak, hogy nem a legolcsóbb beszállítótól rendeltek meg számítástechnikai eszközöket 2007-ben a kormányszóvivői honlaphoz.

Bár a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság a Synergontól vette meg a hardvereket 134 millióért, ugyanakkor négy másik cég, amelyekkel a KSZF szintén keretmegállapodást kötött, olcsóbban szállított volna, a Flag Számítástechnikai Kft. például 38 millióval kevesebbért – írja a Magyar Nemzet.”

Forrás:
MN: nyomoznak Gyurcsányék kormányszóvivői honlapja ügyében; HVG.hu/MTI/Magyar Nemzet; 2013. január 4.