Skip to main content
közigazgatás: magyar

Jól teljesített az első napokban a járási rendszer

Szerző: 2013. január 7.No Comments

„Jól vette az első napok akadályait a január 1-jén létrejött járási rendszer – jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Mint mondta, zökkenőmentes volt a járási hivatali rendszer elindulása, amit önmagában véve is várakozáson felülinek tart, számolt ugyanis azzal, hogy az első munkanapokon komoly funkcionális problémák lehetnek. Kisebb fennakadások voltak ugyan – elsősorban az okmányirodáknál -, de ezek is elenyészőek – jegyezte meg.

A közigazgatás „új kultúrájáról” szólva a tárcavezető azt mondta: „sokan hátrányként szokták megfogalmazni, hogy ha túl kedvesek vagyunk az ügyfelekhez, akkor odaszoknak, és akkor is ott lesznek, ha nincs semmilyen elintéznivalójuk”. Ő azonban – folytatta – ezt nem tartja problémának: igenis, „ha valaki társaságra vágyik, bármilyen abszurdnak tűnik is a feltételezés, hadd menjen” az adófizetők pénzéből fenntartott hivatalba. A cél ugyanis szerinte éppen az, hogy az ügyfél azt szokja meg, hogy az államtól, az állam embereitől kedves, türelmes, tisztelettudó hozzáállásra számíthat. Meg kell változtatni azt a viszonyrendszert, hogy a polgár ellenfelének tekinti az államot – összegezte álláspontját…”

Forrás:
Jól teljesített az első napokban a járási rendszer; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; 2013. január 6.