Skip to main content
jogközigazgatás: magyarszakirodalom

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény magyarázata

Szerző: 2013. január 14.No Comments

Szerző: Balázs István dr., Balogh Zsolt Péter dr., Barabás Gergely dr., Danka Ferenc dr., F. Rozsnyai Krisztina dr., Fazekas János dr., Fazekas Marianna dr., Fürcht Pál dr., Hoffman István dr., Hoffmanné dr. Németh Ildikó, Kecső Gábor dr., Szalai Éva dr.
Szerkesztő: Nagy Marianna dr., Hoffman István dr.

Az új önkormányzati törvény (Mötv.), valamint az annak kereteit kitöltő egyéb törvények jelentősen átalakítják a helyi önkormányzáshoz való jogot és annak gyakorlását Magyarországon. A kommentár arra törekszik, hogy a Mötv. rendszeréhez igazodóan bemutassa a közigazgatási joggal gyakran vagy kevésbé gyakran érintkező szakemberek és érdeklődők számára ennek az összetett, a mindennapjainkat átfonó területnek a működését. A kötet a Mötv. és az ahhoz kapcsolódó jogszabályok rendelkezéseinek magyarázatát tartalmazza. Emellett – ahol ez az értelmezéshez szükséges – a napi rutin köréből hoz példákat, továbbá bemutatja az új körülmények között is alkalmazható bírósági, alkotmánybírósági és ombudsmani joggyakorlatot.

A szerzők célja, hogy segítséget nyújtsanak az önkormányzati igazgatási szakembereknek, az önkormányzatokban közéleti szerepet vállaló helyi politikusoknak, a helyi választópolgároknak, valamint az önkormányzati szféra kutatóinak e bonyolult rendszer áttekintésében. A mű szakmai színvonalát biztosítja, hogy a kötet szerzői az ELTE Közigazgatási Jogi Tanszék munkatársai, kúriai bírák, alkotmánybírósági és bírósági munkatársak, valamint kormányzati gyakorlattal rendelkező elméleti, illetve az önkormányzati igazgatásban évtizedeket eltöltő gyakorlati szakemberek. A könyv szerkesztői elismert jogtudósok.

ISBN: 978 963 258 182 8
Megjelenés éve: 2013
Formátum: B/5
Terjedelem (oldalszám): 532”

Forrás:
HVG-ORAC