Skip to main content
gazdaság

Az útdíj-saga újabb fejezete: egy hónap haladék

Szerző: 2013. január 16.No Comments

„Február közepéig haladékot kapott a Getronics, amely a szaktárca álláspontja szerint szűk 5 hónap alatt ki tudja építeni az e-útdíj rendszert. Másik kivitelező szóba sem jöhet, mivel a pályázatnak nem volt második helyezettje

Még egy hónap áll rendelkezésére a Getronicsnak, hogy megkösse a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítéséről szóló szerződést. Bár a hivatalos határidő tegnap éjfélkor lejárt, a pályázaton nyertes társaság január 14-én 30 napos halasztást kért, amit a pályázat kiírója meg is adott – jelezte egy szerdai sajtótájékoztatón Vályi-Nagy Vilmos a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára.

Az államtitkár hangsúlyozta: a hatályos jogszabály szerinti – december 15-ei eredményhirdetést követő – 30 napos határidő ugyan letelt, de a nyertesnek indoklás nélkül lehetősége van halasztást kérni, s ezzel a Getronics élt is. Bár a minisztérium a hivatalos indokról nem tud, Vályi-Nagy Vilmos annyit elmondott, hogy a vállalat egyik alvállalkozója miatt húzódnak el a tárgyalások.

Az államtitkár hozzátette: a halasztás csak a kontraktus aláírására vonatkozik, az egyéb határidőkre nem, azaz a szerződési feltételek nem változnak, s így a szaktárcánál továbbra is azzal számolnak, hogy elrajtolhat július 1-jén az e-útdíj rendszer. A késés igen komoly bevételkiesést jelentene a büdzsé számára, a költségvetési törvény ugyanis már az idén 75 milliárdos bevétellel kalkulál ebből a forrásból.”

Forrás:
Az útdíj-saga újabb fejezete: egy hónap haladék; Világgazdaság; 2013. január 16.