Skip to main content
közigazgatás: magyar

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége közleménye és a Belügyminisztérium válasza

Szerző: 2013. február 15.No Comments

„A Magyar Önkormányzatok Szövetsége február 13-ai, közel 500 polgármester részvételével rendezett konferenciája után sajnálattal állapítja meg

– hogy több száz – elsősorban kis – település van, amelynek testülete objektív okok miatt nem tud „nullszaldós” költségvetést készíteni a kötelező önkormányzati feladatok valamelyikének részleges vagy teljes elhagyása nélkül. A konferencián elhangzott felszólalások is azt erősítik meg, hogy beavatkozás nélkül nem lehet megfelelni a törvényi előírásnak.

– hogy konferencián a polgármesterek nem kaptak választ arra, hogy miként tudnak a nagy számban érintett települések a költségvetésük elkészítésénél megfelelni annak a törvényi elvárásnak, hogy nem tervezhetnek hiányt.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége ezért a mai napon kezdeményezte Dr. Pintér Sándor belügyminiszternél az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa ülésének haladéktalan összehívását, hogy ott, a többi önkormányzati szövetség részvételével közösen alakíthassuk ki az ezzel kapcsolatos álláspontot és megtaláljuk a legjobb megoldást.

Dr. Gémesi György
MÖSZ elnök”

„A Belügyminisztérium felhívja a Magyar Önkormányzatok Szövetsége figyelmét, hogy szakmai javaslatait eljuttathatja a minisztériumhoz, ahogy azt más önkormányzati érdekszövetségek már megtették.

A beérkezett javaslatokat a minisztérium rendszerezi és értékeli, ezt követően a belügyminiszter dönt az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa összehívásának szükségességéről.”

Forrás:
Közlemény; Magyar Önkormányzatok Szövetsége; 2013. február 15.
A Belügyminisztérium válasza a Magyar Önkormányzatok Szövetsége közleményére; Belügyminisztérium; 2013. február 15.