Skip to main content
közigazgatás: magyar

4 milliárd forintra lehet pályázni közigazgatási és önkormányzati intézményeknek

Szerző: 2013. február 22.No Comments

„2013. február 15-én indul a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Szervezetfejlesztési Programja. Az Államreform Operatív program keretén belül négy – egymással szerves kapcsolatban álló – szervezetfejlesztési projektben a központi közigazgatási intézmények és az önkormányzatok közel 4 Mrd Ft keretösszegre pályázhatnak.

A szervezetfejlesztési projektek a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Programban meghatározott szervezet, személyzet, eljárás és feladat beavatkozási területeken megvalósítandó fejlesztések által a pályázó szervek belső működési hatékonyságának javítását célozzák meg. A projektek mind a központi közigazgatási intézmények, mind az önkormányzatok számára lehetőséget adnak a szervezetfejlesztésben való részvételre.

A Magyary Programra épülő szervezetfejlesztés központi közigazgatási lábát az ÁROP-1.2.18 – Szervezetfejlesztési Program elnevezésű kiemelt projekt, és a hozzá kapcsolódó 1.2.18/A – Szervezetfejlesztés a központi közigazgatási szervek számára elnevezésű egy fordulós projekt képezi, míg az önkormányzati lábát az ÁROP-1.A.5 – Szervezetfejlesztés a konvergencia régiókban levő önkormányzatok számára elnevezésű, és az ÁROP-3.A.2 – Szervezetfejlesztés a Közép-Magyarország Régióban levő önkormányzatok számára elnevezésű egy fordulós pályázatok alkotják.

Mivel a kiemelt projekt kivételével a többi projekt egy fordulós pályázat lesz, a KIM-nek lehetősége lesz – természetesen az NFÜ bevonásával – szakmailag értékelni a benyújtott pályázatokat az előre megadott szempontrendszer alapján.

A Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program részeként útjára induló Szervezetfejlesztési Program célja a közigazgatási működési hatékonyság növelését támogató kezdeményezések célzott alkalmazása, hatékonyabb és gazdaságosabb erőforrás-felhasználást, a jobb teljesítményt, szolgáltatási színvonalat eredményező módszerek bevezetése a közigazgatásban. A központi közigazgatási intézmények, és az önkormányzatok egyaránt pályázhatnak a szervezetfejlesztési projektben való részvételre. A benyújtott pályázatokat szakmailag a KIM és az NFÜ értékelni majd az előre megadott szempontrendszer alapján.

A nyitórendezvény egyúttal egy összehangolt regionális konferenciasorozat kezdetét is jelenti, mivel a projektek a fővárosi és megyei kormányhivatalok, valamint a járási és kerületi kormányhivatalok kivételével az egész közigazgatási szervezetrendszert lefedik.”

Forrás:
4 milliárd forintra lehet pályázni közigazgatási és önkormányzati intézményeknek; Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal; 2013. február 15.