Skip to main content
gazdaság

Nincs több távmunka a Yahoo-nál

Szerző: 2013. február 25.No Comments

„Nemzetközi trendekkel szembemenő döntés született a vállalatnál.

Az utóbbi években a telekommunikációs szolgáltatások minőségének rohamos fejlődésével folyamatosan egyre nagyobb teret kap az internetes munkavégzés, hiszen számos munkakörben egyszerűen nélkülözhető a dolgozó irodában való fizikai jelenléte. A felmérések szerint ezen megoldás emelheti a munkavállalók produktivitását és lojalitását, ráadásul jelentősen csökkentheti a munkáltató kiadásait – elég egy kisebb iroda, a dolgozónak nem kell munkaeszközöket biztosítani, csökken az áramszámla.

A Marissa Mayer irányítása alatt az utóbbi hónapokban rengeteg változáson keresztülment Yahoo-nál a trenddel ellentétben hamarosan meg fog szűnni a távmunka lehetősége, júniustól kezdve az alkalmazottak kizárólag a cég valamelyik irodájában végezhetik majd el a teendőiket. A több száz főt érintő változás sokakat derült égből villámcsapásként ért, nem mindenki lesz képes bejárni, ők új munka után nézhetnek.

A változást bejelentő, kiszivárogtatott belsős e-mail szerint a rendelkezés célja a belső kommunikáció hatékonyságának, a munka sebességének és minőségének növelése”

Forrás:
Nincs több távmunka a Yahoo-nál; Wiezner István; Computerworld; 2013. február 24.