Skip to main content
gazdaság

Egyre népszerűbb árellenőrző a mobiltelefon

Szerző: 2013. március 11.No Comments

„Minden tizedik magyar mobiltelefonáló arra is használja készülékét, hogy összehasonlítsa különböző termékek árait. Vásárlási döntéseikhez az emberek hazánkban mobiltelefon segítségével leginkább személyes használatú elektronikai készülékekről és háztartási eszközökről tájékozódnak. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat.

„A vásárlás okostelefonnal még világszerte gyerekcipőben jár, viszont az okostelefonok használói sok országban, ha nem is vásárolnak, árakról és termékekről növekvő számban tájékozódnak mobilról” – írja elemzésében a Nielsen.

A felmért európai országok válaszadói között átlag 6 százalék teljes mértékben, míg 12 százalékuk részben használja mobilját termékek árainak összehasonlítására. Azt is feltárta a Nielsen kutatása tizenegy kiválasztott termékcsoporttal kapcsolatban, hogy hányan tájékozódnak mobiltelefonjuk révén különböző árucikkekről. Legtöbben éppen magát a mobiltelefon termékkategóriát említették, amelynél a magyar válaszadók 10 százaléka használja készülékét informálódásra is.

Személyes használatú elektronikus készülékekre 5, háztartási eszközökre 4 százalék jut. 3-3 százalékos a mutató élelmiszernél és italnál, egészség megőrzését szolgáló termékeknél és gyógyszernél, háztartási elektromos készüléknél, autónál, valamint ékszernél és dísztárgynál. 2-2 százalék nevezte meg a testápló szereket és a ruházati cikkeket, míg 1 százalék a kozmetikumokról és a bőrápoló szerekről informálódik mobiltelefonja segítségével.”

Forrás:
Egyre népszerűbb árellenőrző a mobiltelefon; HVG.hu/MTI; 2013. március 8.