Skip to main content
közigazgatási informatikatávközlés

Bakondi az sms-küldésre helyezné a hangsúlyt

Szerző: 2013. április 2.No Comments

„Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója olyan sms-küldési rendszert szeretne kialakítani, amely képes egy adott balesetnél célirányosan tájékoztatni a bajbajutottakat. Erről a országos katasztrófavédelem vezetője vasárnap este a Hír Tv Versus című műsorában beszélt.

A múlt hét csütörtökön kezdődött havazás és a viharos erejű szél miatt kialakult hófúvás számos utat – közte autópályát is – járhatatlanná tett, autók és kamionok akadtak el, mintegy 14 ezer ember rekedt az utakon, a vasúti közlekedés több vonalon megbénult, számos településen megszakadt az áramszolgáltatás vezetékszakadások, oszlopdőlések miatt.

Másnap, pénteken a lakosság nagy része mobiltelefonjára olyan sms-üzenetet kapott a Belügyminisztériumtól, amelyben azt tanácsolták: gépjárművüket ne hagyják el, ha az üzemanyag kifogy, üljenek át egy másik autóba.

Bakondi György, a Hír Tv műsorában elmondta: a katasztrófavédelemnél jelenleg is működik egy úgynevezett pajzs riasztási és bevetési rendszer, amely révén sms-t tudnak küldeni a kárhelyszín közelében élő önkéntes tűzoltóknak. Bakondi György ezt a rendszert szeretné továbbfejleszteni olyan módon, ahogy a határátlépésnél történő hálózati üdvözlő sms-ek rendszere is működik. A cél az lenne, hogy ha mondjuk az M1-es autópálya egy körülhatárolható, 30 kilométeres részén van dugó, a szerver képes legyen elkülöníteni és leválasztani az érintetteket, hogy csak a baleset helyszíne körül várakozó, illetve bajba került embereket tudják tájékoztatni – mondta az OKF főigazgatója…”

Forrás:
Bakondi az sms-küldésre helyezné a hangsúlyt; HVG.hu/MTI; 2013. március 25.