Skip to main content
közigazgatási informatika

Új felhívás elektronikus képzési anyagok készítésére

Szerző: 2013. április 3.április 7th, 2013No Comments

„Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent az „Elektronikus képzési és távoktatási anyagok készítése” című, ÁROP-2.2.19 kódszámú kiemelt felhívás.
A fejlesztésekre 700 millió Ft keretösszeg áll rendelkezésre.

A projektjavaslat benyújtására 2013. március 27. és április 25. között van lehetőség.”

A projekt általános céljai:
Jelen projekt célja egy folyamatosan frissített, és folyamatosan bővülő elektronikus oktatási anyagokat tartalmazó adatbázis, mely megalapozza, és hosszú távon kielégíti a közszolgálati tisztviselői kar képzési igényeit a hagyományostól eltérő e-learning, blended learning, és szimulációs módszerű továbbképzési formákban, s egyben támogatja a munkaidő-kímélő tanulást. A közigazgatás, a rendészet és a honvédelem területén össze kell hangolni a képzési igényeket, és erre alapozva kell kifejleszteni a tananyagokat. A képzési igények összehangolásának elsődleges stratégiai elve a közös elkötelezettség, amely egy kiemelt szaktudású, a nemzet iránt felelősségtudatot érző szolgáltató államot megjelenítő, munkáját a közjó iránti alázattal és elhivatottsággal, egységes etikai elvek mentén végző közszolgálati állomány kialakítására irányul.

A rendészet, a honvédelem, és a közigazgatás esetében a személyes készségek fejlesztését célzó képzések sok szempontból megfeleltethetők. A felnőttképzés jellegzetessége miatt a tartalmi-módszertani kapcsolódási pontok száma jelentős, így az átjárhatóság biztosítható a továbbképzési struktúrában.

A projekt specifikus céljai:

  • A modern közigazgatás igényeinek, és az Európai Unió felnőttképzési elvárásainak megfelelő közszolgálati képzések specifikálása, kialakítása;
  • Olyan tananyagok kifejlesztése, amelyek biztosítják a hazai közszolgálatban foglalkoztatott tisztviselők fejlesztési igényeinek megfelelő minőségű szakmai tartalmakat, megújított módszertani elemek alkalmazásával;
  • A tananyagoknak a közszolgálati továbbképzést támogató oktatásmenedzsment keretrendszerbe történő beemelése;
  • A megfelelő minőségű, megújított módszertani elemekkel és szakmai tartalommal bíró képzésekbe 10 000 fő bevonása, akik a 2011. évi CXCIX. törvény hatálya alá tartoznak.
  • E-tanulási központ létrehozása az intézményi fenntarthatóság érdekében”

Forrás:
Új felhívás elektronikus képzési anyagok készítésére; Nemzeti Fejlesztési Ügynökség; 2013. március 27.
Kapcsolódó dokumentumtárak
ÁROP-2.2.19 Elektronikus képzési és távoktatási anyagok készítése