Skip to main content
közigazgatási informatika

Régi munkahely, új feladat

Szerző: 2013. április 21.No Comments

„Nem egészen egy hónapja vette át a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) Elektronikus Kormányzati Szolgáltatások Igazgatóságának vezetését Ökrös Csaba.

A szakember ezt megelőzően kommunikációs igazgatóként dolgozott a NISZ-nél. „Eddig többnyire háttérember voltam, aki többször a nulláról épített fel új dolgokat, és azokat megbízhatóan működtette. A jól elvégzett munka jelenti számomra a legtöbbet” – árulja el szakmai motivációját.

A bölcsész végzettségű, de az internet világában a 90-es évek eleje óta jelen lévő Ökrös Csaba az Index főszerkesztő-helyettesi posztját hagyta ott, hogy részt vegyen az első kormányzati portál létrehozásában – a projektet és a csapatot 2003 januárjától integrálták a Kopint-Datorgba, a NISZ jogelődjébe. „Bár nem én választottam, a magaménak éreztem a céget, mert a szellemiségét is nagyrészt mi határoztuk meg” – mesél arról, miért dolgozik szívesen a NISZ-nél.

Korábbi munkahelyei közül nem tud kedvencet kiemelni: mindegyiket szerette, mert mindenhol valami újat kellett létrehoznia. A nagy kihívás most a kormányzati informatikai szolgáltatások átalakítása lesz. „Korábban is ezen a területen dolgoztam, a szívemhez is közelebb áll ez a munka” – mondja. Szeretné, ha a változás egy év alatt eredményeket hozna, és utána már minden zökkenőmentesen működne.
A két kisgyermekével és a feleségével boldog házasságban élő szakember jégkorongozik és szívesen járja a hegyeket mountain bike-kal. „Fölfelé szívesebben tekerek. Abban nincs kihívás, ha csak száguldok lefelé” – vallja utóbbi hobbijáról.

„Csak azzal tudok hatékonyan együtt dolgozni, akit emberileg is becsülök. Ha összeférhetetlen, ha nem tisztel másokat, és különösen, ha nem őszinte, akkor sem kérek belőle, ha a saját területén a legjobb szakember” – válaszolja Ökrös Csaba arra a kérdésre, hogy mit kedvel és mit nem egy emberben.

Mivel az új területet és az ott dolgozók 90 százalékát jól ismeri, könnyen felvette a fordulatszámot, és koncentrálhatott első nagyobb feladatára: rögtön az igazgatóság költözését kellett levezényelnie a régi telephelyről a NISZ új székházába.”

Forrás:
Régi munkahely, új feladat; Schopp Attila; IT Business; 2013. április 19.