Skip to main content
közigazgatási informatika

Júniusban fokozatosan elindul az elektronikus Támogatói Okiratok használata

Szerző: 2013. július 2.No Comments

„ Az európai uniós források felhasználásának eljárásrendi változásai és az ezeket megalapozó informatikai fejlesztések az elmúlt időszakban jelentősen csökkentették a pályázók és a támogatási intézményrendszer bürokratikus terheit.

Az egyik legnagyobb elismertségnek örvendő újítás az a különböző dokumentumok generálását, internetes küldését és automatikus iktatását magába foglaló összetett szolgáltatás, aminek eredményeként a pályázó és a pályáztató között az interneten keresztül percre kész információáramlás biztosítható.

Ehhez kapcsolódik, hogy a papírmentes pályázati rendszer kialakításának legújabb állomásaként 2013 júniusától egyes vállalkozásoknak szóló konstrukciók esetében a Támogatói Okiratok kiállítása és kedvezményezettekhez történő eljuttatása is elektronikus úton történik.

Korábban a megítélt támogatás nyújtásának és felhasználásának szabályait rögzítő dokumentumot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) képviseletében eljáró közreműködő szervezet több napos átfutási idővel postán küldte ki a kedvezményezettnek.

Mostantól ez az immár elektronikus aláírással ellátott dokumentum is az ügynökség honlapjáról nyíló úgynevezett Pályázati E-ügyintézés felületen lesz – már az okirat aláírásának pillanatában – hozzáférhető.

Az újításnak köszönhetően több ezer levél nyomtatásának, iktatásának, postázásának anyagi és adminisztrációs terhe válik megtakaríthatóvá, a pályázók pedig szinte azonnal megkezdhetik a projektjükkel kapcsolatos kötelezettségeik teljesítését.”

Forrás:
Júniusban fokozatosan elindul az elektronikus Támogatói Okiratok használata; Nemzeti Fejlesztési Ügynökség; 2013. június 26.