Skip to main content
közigazgatás: magyar

Köztisztviselői továbbképzés szervezési folyamatának rendje az ÁROP és EKOP projektekben

Szerző: 2013. július 3.No Comments

„A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló jogszabályokban foglaltak, továbbá a kormánytisztviselői, köztisztviselői továbbképzések minőségi megfelelősségének biztosítása érdekében minden, a közszolgálati tisztviselők részére szervezett továbbképzésről írásban egyeztetni szükséges a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel (továbbiakban: NKE) a következőkről:
1. a tervezett képzést az NKE biztosítja-e,
2. amennyiben nem biztosítja, akkor a tervezett képzés szerepel-e a közszolgálati tisztviselők 2013. évi továbbképzési programjegyzékén.

Az egyeztetés folyamatáról az NKE honlapján, az alábbi címen ad részletes tájékoztatást: http://vtki.uni-nke.hu/index.php/hu/arop-ekop-kepzesek-menu.

Ugyanitt tölthető le az egyeztetés formanyomtatványa, a bejelentőlap. Kérjük, hogy az egyeztetést minden esetben a – továbbképzésenként külön kitöltött – Bejelentőlapon kezdeményezzék a projektgazdák. A fenti kérdésekről, valamint a továbbképzési programok megvalósításának előkészítésével kapcsolatos további feladatokról az NKE a Bejelentőlapban foglaltakra válaszként megküldendő Nyilatkozatban ad iránymutatást.

Amennyiben a képzést sem az NKE, sem a programjegyzék nem biztosítja, akkor a képzés szervezőjének nyilatkoznia kell arról, hogy a tervezett képzés felnőttképzési akkreditációval rendelkezik-e. A felnőttképzési programakkreditációt igazoló dokumentumot a Kedvezményezett vagy Pályázó benyújtja a Közreműködő Szervezethez, továbbá azt megőrzi a projekt dokumentációban.

Amennyiben a képzés nem rendelkezik felnőttképzési akkreditációval, akkor dönthet a képzésszervező saját képzési program akkreditáltatásán is.

Amennyiben mindezek igénybevételére nincs dokumentáltan lehetőség, akkor belső képzésként indítható a képzés, amelyet a Kedvezményezettnek vagy Pályázónak írásban be kell jelentenie az NKE felé.
Az éves továbbképzési tervet a munkáltatói jogkör gyakorlója az év közben felmerülő továbbképzési igények alapján módosíthatja.”

Forrás:
Köztisztviselői továbbképzés szervezési folyamatának rendje az ÁROP és EKOP projektekben; Nemzeti Fejlesztési Ügynökség; 2013. július 2.