Skip to main content
közigazgatás: magyar

Új közigazgatási központot adtak át Tatabányán

Szerző: 2013. szeptember 2.No Comments

„Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter és Czunyiné Bertalan Judit megyei kormánymegbízott adta át pénteken Tatabányán a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal helyi szerveinek 13 500 négyzetméteres új épületét, amelyet egy csődbe ment bevásárlóközpontból alakítottak ki 2,3 milliárd forintos költséggel.

A miniszter köszöntőjében azt mondta: „itt valósult meg az országban az első olyan fejlesztés, amely megmutatja, hogy milyennek képzeljük el a jövő magyar államát, amelynek fenntartására a polgárok nem sajnálják a pénzüket, mert jó színvonalú szolgáltatást kapnak”.

Navracsics Tibor a közigazgatás átszervezése 2010 óta tartó folyamatának állomásait felsorolva köszönetet mondott a közigazgatási szakma minden résztvevőjének azért, hogy az átalakulás határidőre és zökkenőmentesen megtörtént.

Czunyiné Bertalan Judit tájékoztatása szerint a házban korábban tíz külön telephelyen dolgozó hivatal kapott helyet, az épületben 535 ember dolgozik. A költözést néhány napos igazgatási szünet előzte meg, majd augusztus 26-án már fogadták az első ügyfelet. Az átalakítás 2,3 milliárd forintba került, a számítások szerint az irodaház 2015-től önfenntartó lesz, majd kitermeli a beruházás költségeit.”

Forrás:
Új közigazgatási központot adtak át Tatabányán; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; 2013. augusztus 30.